Oma kuva
Daniel Katzia mukaillen: Tämän blogin henkilöhahmoilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, niin kuin heillä ei todellisuudessakaan ollut.

torstai 23. helmikuuta 2012

Parisuhteellisuusteoria

Yks mun kaveri kävi kahvilassa:

Poikkean kahvilaan, jossa on kauniit vanhat puupöydät ja koukerojalkaiset tuolit. Ostan korvapuustin ja teen. Valitsen kahdesta vapaasta pöydästä pienemmän ja lasken ostokseni sille. Käyn vielä hakemassa lasin vettä ja nappaan lehtihyllystä sisustuslehden selattavaksi. Sisustuslehdet ovat minulle vähän luin pornolehdet joillekuille, luullakseni. Minä kun lähinnä katselen kuvia ja kuvittelen, että voisin tehdä itsekin jotain senkaltaista joskus kotonani, mutta en kuitenkaan tee.

Naapuripöydässä istuu alle kolmekymmenvuotias nuoripari, miehellä on jonkinlainen trendikäs lätsä päässä, naisella iso kaulakoru. He ovat kauniita kumpainenkin. Miehen päähine sisätiloissa mietityttää. Mietityttääköhän se miehen seuralaista tai kahvilan henkilökuntaa. Ainakin varmaan ikkunapöydän mummoja.

Pari on jos ei ensitreffeillä niin ainakin melkein. Nuorimies yrittää kauheasti tehdä vaikutusta naiseen, puhuu kielitaidostaan, töistään ja matkoistaan, kuitenkin ikään kuin välinpitämättömästi, muka vaatimattomasti. Kenttäkokemukseni ja parisuhteellisuuteoriani mukaan miehet aina tekevät alussa noin: pitävät pitkiä markkinointi- ja mainontapuheita itsestään. Kertovat kaiken mahdollisen hyvän ja hienon itsestään vähän mainiouttaan liioitellenkin, totuuteen lisäillen ja tosiasioita soveltaen.

Minunkin mieheni ovat suhteen alussa päästelleet suusta lauseita tyyliin: Laitoin tuossa viikonloppuna äidilleni vähän kala- ja kasvissusheja, ihan sellaisia perusmakeja vain. Itsekin pidän niistä, koska totuin syömään niitä Osakassa ollessani parinkymmenen alaiseni kanssa muutaman viikon työmatkalla. Ihan hyvä reissu oli, vaikka vähän harmitti, että sen takia jäi väliin New Yorkissa pidetty Älykkkäiden & Kauniiden miesten konferenssi, minun kun olisi melkein pitänyt paikallisyhdistyksen puheenjohtajana olla paikalla.

Naiset taas kertovat heti aluksi, mitä kaikkea vikaa heissä on. Ainakin kaltaiseni neurootikot.

Koska nainen haluaa uskoa, mitä mies sanoo, ja mies ei halua uskoa, mitä nainen sanoo, parisuhteen alkua ei jarruta mikään. Matka kohti täyttä helvettiä pääsee alkamaan esteittä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti