Oma kuva
Daniel Katzia mukaillen: Tämän blogin henkilöhahmoilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, niin kuin heillä ei todellisuudessakaan ollut.

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Jymyhunajaa sänkykamarissa

Muistan taas, että olen unohtanut. Avaan kassini vetoketjutaskun ja vedän sieltä esiin Tiinan vuosikymmeniä sitten kirjoittaman kirjeen, jonka poimin vanhan huoneeni kaapista muiden kirjeiden seasta äidin luona käydessäni. Laitoin sen kassiin, mutta olen unohtanut ottaa sen sieltä pois. Paperi on vähän rypistynyt. Kirje on kirjoitettu pienelle valkoisella paperille, kummallekin puolelle paperia, kolmella erivärisellä tussilla. Isot ja pienet kirjaimet vaihtelevat.

Hei!

Mitä kuuluu? Kiitos viime kirjeestä. Sinä se vaan mulle kirjotat vaikka mä oon niin laiska, etten jaksa tehdä edes yhtä kirjettä! Mutta nyttempä kirjotan! Ja kyselen vähän hassuja asioita: Mikä susta näistä kolmesta on paras sarja: A Kupla B DALLAS C PIENI TALO PREERIALLA? Mikä lehti susta näistä on kivoin: A Aku B NALLE C NAKKE? Entä kivoin ohjelma A Lemmenlaiva B GALAGTICA C Pätkis? Entä mikä susta on hyvin jätskipuikko A Muru B KINGIS C TOM CAT? ENTÄ JÄTSKITUUTEISTA? A Tähtituutti B Pauligin toffee topsy vai C suklaa tuutti?

VOI HYVIN:

TOIVOO
TIINA

Taittelen kirjeen taas kahdesti ja panen sen takaisin kassiin. Aku, Nalle vai Nakke? Aku Ankasta minä pidin eniten ja pisimpään. Vielä teini-iässä ajattelin, etten lakkaa ikinä lukemasta Akua, mutta lakkasin kuitenkin. Maailman Vahvimman Nallen lukemisen lopetin jo paljon aiemmin. Minua häiritsi, että koko sen lehden maailma muuttui sarjakuvasääntöjen vastaiseksi. Lastenlehtien sarjakuvahahmojen elämänmeno kun on tavallisesti sekä muuttumatonta että seksitöntä. Aku Ankka ei rikastu pysyvästi eikä Roope köyhdy. Aku ja Iines eivät muuta yhteen. Lapsuudessani tai nuoruudessani mieleeni ei tullut miettiä ankkalinnalaisten makuuhuone-elämää, ja hyvä niin. Minä pidin illuusiosta paitsi seksiä harrastamattomista vanhemmista myös seksiä harrastamattomista sarjakuvahahmoista.

Vuosia Maailman Vahvin Nallekin oli aivan normaali lastenlehti. Sen tarinat noudattelivat sarjakuvamaailman lainalaisuuksia. Mutta sitten: Maailman Vahvin Nalle tapasi Leena-nimisen karhuneidin, ja nallukat alkoivat seurustella. Olin aina ajatellut Nallen iättömäksi, mutta kuitenkin ehdottoman ei-aikuiseksi ja ehdottoman latentiksi sarjakuvahahmoksi.

Jos tähän yllättävään seurusteluasiaan vielä olisikin tottunut, olisi oppinut ajattelemaan sen Aku ja Iines -tyyppisenä juttuna, niin liikaa oli viimeistään se, kun Leena paukahti paksuksi. Vähäisistä vuosistani huolimatta tiesin, minkä kaltaista toimintaa raskaaksi tuleminen edellyttää.

Olin järkyttynyt. Mutta koska lehtitilaukseni oli yhä voimassa, jatkoin Maailman Vahvimman Nallen lukemista. Osallistuin lehdessä julkistettuun kilpailuunkin, jossa piti arvata, montako lasta pariskunnalle syntyy ja minkä verran kumpaakin sukupuolta. Arvasin väärin.

Lapsia syntyi kolme. Vähän tämän perhetapahtuman jälkeen lehtitilaukseni taisi päättyä.

Myöhemmin kuulemma Nalle ja Leena saivat vielä neljännenkin jälkeläisen, ja myös Pomppi-nimisen pupun seksuaalisuus heräsi. Pikkuruinen ja arka Pomppi rohkaisi siis mielensä ja alkoi käyttäytyä lajityypillisesti jonkun Niina Kaniinin kanssa. Niin tuli Pompistakin isä. Sarjakuvan kilpikonnahahmo Kilpinen ei kuitenkaan tietääkseni ole edelleenkään pariutunut ja lisääntynyt. Miksi? Lieneekö Kilpinen tätä nykyä syrjäytynyt runkkari? Vai yhden illan juttuja harrastava elostelija?

Ja Maailman Vahvimman Nallen nimi muutettiin omituiseksi ja erittäin epäuroskarhumaiseksi Bamseksi. Ehkä Bamse tätä nykyä jo onkin jättänyt Leenan ja ryhtynyt sisustussuunnittelijaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti