Oma kuva
Daniel Katzia mukaillen: Tämän blogin henkilöhahmoilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, niin kuin heillä ei todellisuudessakaan ollut.

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Terveisiä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä

Kun en taas eilen illalla saanut unta, mietin sängyssä kaikenlaista, muun muassa YTHS:n lääkäreitä. Veli, joka opiskeli Helsingissä, kehui saman kirjainlyhenteen alla pääkaupungissa toimivia lääkäreitä mitä parhaimmiksi. Jyväskylän YTHS-kokemukseni taas olivat toista ääripäätä. Kun olin jo parilla sketsihahmon oloisella lääkärillä epäillyt olevani piilokamerassa, luulin, että ei voi pahemmaksi mennä.
Meni.
Kun pääsin vastaanottohuoneeseen, lääkäri tuijotti konettaan eikä noteerannut minua millään lailla. En muista, kuuluiko jossain vaiheessa jonkinlainen murahdus vai aloinko ihan vaan oma-aloitteisesti asiaani kertomaan. Huoleni koski yskää, joka oli alkanut kauan aikaa sitten eikä tuntunut loppuvan ollenkaan.
”Että jos vaikka olisi keuhkoputken tulehdus.”
”Yskä on aina keuhkoputken tulehdus”, lääkäri tiuskaisi, kuin olisi ollut minulle hyvinkin vihainen siitä, että olin tullut häiritsemään hänen rauhaansa.
”Aha.”
”Onko räkää?” lääkäri äyskäisi vilkaisemattakaan minuun päin.
”Mitä?”
”MINKÄVÄRISTÄ RÄKÄÄ?”
”Öö, en mä tiedä...”
”ONKO VIHREETÄ?”

Tämän lääkärikäynnin jälkeen ei enää mahdottomasti hetkauttanut seuraava lääkäri, joka minut huoneeseensa päästettyään puhui ehkä kaksikymmentä minuuttia entisen työkaverinsa kanssa puhelimessa avoimesti, rennosti ja kiirehtimättä. Siinä käytiin läpi taannoista risteilyäkin ja naurettiin hauskoille muistoille.
Puhelun loputtua lääkäri kertoi – puheluaan liiemmin pahoittelematta – että hän toimi ennen yksityisellä puolella ja siellä kaverit ovat nyt järjestämässä hänelle läksiäisiä. Oli kuulemma mukava paikka, mutta kovasti töitä. Nainen halusi vaihteeksi leppoistaa elämäänsä siirtymällä YTHS-lääkäriksi.
Tästä erikoisesta tapaamisemme alusta huolimatta lääkäri vaikutti lopulta vallan tolkulliselta ihmiseltä. Jatkossa pidinkin huolen, että varasin ajan nimenomaan tälle lääkärille. Ei hän puhunut edes puhelimessa myöhemmillä käynneilläni.

1 kommentti: